logo

A- A A+

Inspectie onderzoekt zorgnetwerken rond kinderen

inspectieDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) onderzoekt zorgnetwerken rond kinderen met specialistische verpleging en zorg thuis. Voor de kindzorg is dit een waardevolle ontwikkeling. Ook de MKS Partners leveren hierbij hun input. De IGJ heeft in april alle organisaties die bij kindzorg zijn betrokken geïnformeerd over de voortgang en bevraagd op de door hen geschatte risico’s. Bij de beantwoording van de vraag ‘wat missen we nog’ blijkt het ontbreken van de samenwerking en regie vanuit het kind en gezin een belangrijk aandachtspunt te zijn.

Lees verder

Sluitende ketenzorg in één plan

Yvonne VannesteHet Nederlands Centrum Jeugdgezondheid is nauw betrokken bij het MKS. Vilans en NCJ werken samen aan de ontwikkeling van een kwaliteitsstandaard voor de verpleegkundige zorg aan zieke kinderen in de eigen omgeving. De kwaliteitsstandaard vormt de basis voor het MKS. NCJ besteedt in de nieuwsbrief uitgebreid aandacht aan het MKS.

Zorgvisie besteedt ruim aandacht aan MKS

zorgvisie mei 2018Onder het thema Innovatie brengt Zorgvisie een artikel over het MKS. Goede zorg thuis, op school en andere plekken waar het leven van het zieke kind zich afspeelt. Al in het ziekenhuis geregeld. Lees het hele artikel over het MKS op Zorgvisie.nl

TRANSIT: gezinnen denk mee over betere kindzorg buiten ziekenhuis

MKS Kind blauw konijn kleinAls chronisch zieke kinderen in het ziekenhuis verblijven is de zorg voor hen én het gezin meestal goed geregeld. Maar wat gebeurt er als uw kind naar huis gaat en de zorg moet daar worden georganiseerd? Hoe wordt de zorg overgedragen? Hoe moet de zorg eruit zien en wie coördineert die zorg? Hiervoor wordt het Medisch Kindzorgsysteem ingezet. Het MKS Programmabureau en Kind & Ziekenhuis participeren in het project TRANSIT. Het TRANSIT-project is op zoek naar gezinnen die ervaringen, ideeën en behoeften willen delen.

Lees verder

Eén eenheidstaal voor delen patiëntgegevens

algemeenEr komt één taal om patiëntgegevens te kunnen delen, ook al zijn ze geregistreerd in verschillende systemen. Dat heeft V&VN na jaren werk bereikt. Het Informatieberaad Zorg heeft ‘ja’ gezegd tegen het uitgangspunt om te komen tot één eenheidstaal. Dit is een belangrijke mijlpaal voor verpleegkundigen en verzorgenden, en ook voor patiënten. Een betere overdracht van patiëntgegevens is essentieel binnen het MKS om een goede ketenzorg te bewerkstelligen.

Lees verder

 
Partners MKS programma

vvn   vgvk   kz   bmks   nvk logo   pal   VASCA logo def

 

 

Copyright © MKSprogramma.