logo

A- A A+
  • Start
  • Actueel
  • Netwerken Integrale Kindzorg passen MKS-gedachte toe

Netwerken Integrale Kindzorg passen MKS-gedachte toe

nikDe Netwerken Integrale Kindzorg, opgezet vanuit de Stichting Pal Kinderpalliatieve Expertise en prof. Eduard Verhagen/NVK, zijn inmiddels in elk regio actief. De netwerken passen vanaf het moment dat ze worden opgezet de MKS-gedachte toe. Dit kwam naar voren uit de presentatie van Meggi Schuiling, directeur van de Stichting PAL Kinderpalliatieve Expertise tijdens de MKS Expertiseraad.
De professionals binnen de netwerken krijgen scholing op het gebied van de GIZ-methodiek (Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften). Met deze integrale taxatiemethodiek brengt een getrainde professional samen met ouders, jongeren en eventueel andere professionals de krachten, ontwikkel- en zorgbehoeften van een specifiek kind/gezin snel in kaart. Uit gesprekken met ouders in het ziekenhuis blijkt dat er nu voor kinderen met een palliatieve zorgvraag, zelden of nooit gebruik wordt gemaakt van een hulpbehoeftescan.
Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft ‘Zorg in uw buurt’ ontwikkeld, een initiatief van Stichting Pal Kinderpalliatieve Zorg en de NVK. Dit is een digitale sociale kaart waarin alle relevante zorgaanbieders zijn opgenomen en die ook vanuit de kennis die in MKS Proeftuinen is opgedaan kan worden gevuld. Een manier van samenwerken waardoor een compleet beeld ontstaat van de zorgketens die van belang zijn voor kind en gezin. Dit initiatief zorgt onder meer voor het delen van kennis.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.