logo

A- A A+

Martini Ziekenhuis maakt volgende stap in MKS proeftuinregio

martini ziekenhuis‘Ik zie goede mogelijkheden in het MKS maar ik weet wel dat er nog veel moet gebeuren om echt alle neuzen de goede kant op te krijgen’. Dit zegt Sietske Verbree. Zij is zorgcoördinator op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis. Samen met de hoofdverpleegkundige, de kinderarts en het MKS Programmabureau is Verbree aan de slag gegaan in de MKS proeftuinregio.
Ervaringen
Voor de startfoto is gekeken naar de ervaringen van Eva, Nienke en Tino. Bij elk van hen is beschreven wie er bij de zorg in het ziekenhuis was betrokken, wie de transfer naar huis heeft geregeld en de manier waarop de zorg naar huis is overgedragen. De taken en uren van elke discipline in het ziekenhuis zijn in kaart gebracht. Daarnaast zijn de ouders geïnterviewd om van hun kant te horen hoe zij de transitie van hun kind uit het ziekenhuis naar huis hebben ervaren.

Afstemming
Uit deze startfoto is gebleken dat er veel handelingen nodig zijn om de overdracht van zorg goed in kaart te brengen en regelen. Vooral de afstemming tussen alle betrokken professionals kan worden verbeterd. Het Martini Ziekenhuis gaat nu met het uitvoeringsplan aan de slag (stap 3) om vervolgens het MKS toe te passen (stap 4). Klik voor de beschrijving van de startfoto van het Martini Ziekenhuis en het interview met zorgcoördinator Sietske Verbree.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.