logo

A- A A+

Praktijkdag Ouders: 10 februari

Uitnodiging voorkant kleinHet Medische Kindzorgsysteem (MKS). Wat betekent dit voor kind en ouders in de praktijk?

Ben jij een ouder van een zorgintensief kind en heeft hij of zij verpleegkundige zorg nodig? Dan is deze (gratis*) dag heel interessant voor jou.

Vanaf 2017 gaat het Medische Kindzorgsysteem (MKS) van start. Misschien heb je er al wel eens iets over gehoord. Maar, wat is het MKS precies? En belangrijker: wat betekent dit voor jou als ouder van een zorgintensief kind en wat betekent het voor jouw kind?

Het MKS is dé leidraad voor het indiceren en organiseren van de zorg voor zieke kinderen die kinderverpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis nodig hebben. Het is een flexibel systeem dat met de zorgbehoefte van jouw kind én jullie gezin meegroeit. Tot je kind 18 jaar is.

Wat het MKS precies is, hoe het werkt en wat jij hier aan hebt, wordt je verteld tijdens deze dag!

Daarnaast zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met het organiseren van de zorg voor jouw kind. Want, het MKS gaat weliswaar van start, maar is ook nog volop in ontwikkeling. Jouw ervaringen & aanvullingen zijn dan ook zeer welkom!

Waarom mag jij deze dag niet missen?

Omdat het MKS jou elke dag opnieuw helpt met de zorg voor jouw kind en gezin. Elke dag!

Voorproefje van de sprekers:

Hugo Heymans: velen kennen hem als de arts van het TV programma Diagnose Gezocht, maar hij is ook oud-directeur en kinderarts van het Emma Kinderziekenhuis (AMC). Hugo Heymans is een grote voorstander van verpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis.

Vera Tomassen: moeder van 2 dochters, waarvan de jongste (4 jaar) zorgintensief zonder diagnose.

“Als het Medische Kindzorgsysteem vier jaar geleden had bestaan dan hadden wij als gezin niet zelf het ‘zorgintensieve wiel’ uit hoeven vinden. Er was dan maar vanaf het ontslag uit het ziekenhuis meer informatie en begeleiding geweest. Ook had het MKS ervoor gezorgd dat wij ons sneller weer een enigszins normaal gezin hadden kunnen voelen. Wil je weten hoe? Dát vertel ik je graag op de MKS dag!”

Eva Schmidt – Cnossen: Moeder van een zorgintensieve zoon van 3,5 jaar oud.

“Het MKS had ervoor gezorgd dat we veel eerder de rol van ouder konden vervullen. Door alle tijd die we kwijt waren in de functie van verpleger en belangenbehartiger konden we veel minder ouder zijn. De eerste levensjaren hebben we moeten besteden aan het voeren van vele gesprekken met medici, zorginstanties en aan het 24 uur per dag verplegen van onze zoon. Dat is zo jammer, je wilt als ouder gewoon kunnen genieten van je kind, zonder dat je in bovenstaande rol wordt geduwd.”

Oproep voor jongere

Ben jij 16 jaar of ouder en beslis jij zelf (mee) over de zorg die je krijgt? Dan ben ook jij van harte welkom op deze dag. En neem gerust je ouders mee!

Wanneer: vrijdag 10 februari 2017
Waar: De Landgoederij te Bunnik
Inschrijven: www.mksindepraktijk.nl

Download hier het programma.

*Deelname aan deze unieke dag is gratis. Wel vragen wij om en borg van €15,-. Deze krijg je retour na deelname.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.