logo

A- A A+
  • Start
  • Publicaties & handreikingen

MKS Publicaties


180118 KL MKS Infographic proeftuin jan2018MKS infographic proeftuinen
Welke stappen worden er precies genomen in de proeftuinen en wat gebeurt er dan? In een heldere infographic zijn alle stappen uitgelegd.

ouderfolder kleinMKS-brochure voor ouders
Ouders die een kind hebben dat het ziekenhuis mag verlaten dat daarbuiten ook zorg nodig heeft, zien die zorg graag goed geregeld. Daar komt het MKS in beeld. Wat kan het MKS voor ouders betekenen? Wat houden de vier fasen van het MKS in? Al deze informatie is opgenomen in een handzame, kleurrijke folder voor ouders.

professional folder kleinMKS-brochure voor professionals
Er zijn veel professionals betrokken bij het MKS. Voor hen is de brochure 'MKS voor professinals' gemaakt. Wat houdt het MKS precies in? Welke rol kunnen zijn hierin spelen? Kortom: Wat betekent het MKS voor u?


infographic mksInfographic MKS
Het MKS is een manier van indiceren, organiseren en regelen van zorg voor kinderen tot en met 17 jaar buiten het ziekenhuis. Met het MKS wordt op een integrale, systematische wijze de hulpvraag van kind en gezin in kaart gebracht. In deze infographic alle componenten van het MKS in een A4.


factsheet goede zorgGoede zorg
Wat mogen ouders van de zorg aan hun zieke kind verwachten?
Waar moet goede zorg aan voldoen?
In deze publicatie staan 10 criteria waaraan deze zorg moet voldoen.


zorgcoachZorgcoach: ondersteuning kind & gezin
Het MKS Programmabureau heeft de rol en taken van een ondersteuner (zorgcoach) voor kind en gezin opnieuw gedefinieerd. Welke ondersteuning is wenselijk voor een gezin met een (ernstig) ziek kind? De aanbevelingen gaan over de rol en de taken van die ondersteuning. Hoe dit uiteindelijk in de praktijk wordt ingevuld is aan de ouders om te bepalen.

 

 

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.